Regionale zwerfafvalbijeenkomstAfgelopen woensdag 29 september vond een bijeenkomst van het regionaal zwerfafvalproject plaats in de Infoschuur van het Goois Natuurreservaat. Deelnemers vanuit de 9 regiogemeenten, de GAD, het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten, en enkele andere geïnteresseerde waren daarbij aanwezig, en dat waren er  maar liefst 33! Een duidelijk teken dat het thema zwerfafval leeft en belangrijk is!

De bijeenkomst werd geopend door de wethouder milieu uit Huizen Petra van Hartskamp - de Jong. Zij benadrukte  het belang van regionaal samenwerken, zwerfafval houd immers niet op bij de gemeentegrenzen! Daarnaast werd het nieuwe ‘Platform voor kennisuitwisseling' gelanceerd en officieel geopend door de wethouder. Dit platform is voor de deelnemers van het project en heeft als doel kennisuitwisseling binnen de regio. Gemeenten kunnen namelijk van elkaar leren!

Verder  waren er presentaties van de 3 kernteams van het project: communicatie, handhaving, en scholenaanpak. En aansluitend, met een bik op de toekomst gezien de projectsubsidie begin 2011 af loopt, werd het nieuwe programma van het AgenstchapNL ‘Gemeente Schoon' gepresenteerd.

Ten slotte werd er buiten nog een gezellig nagepraat over het onderwerp onder het genot van een  (biologisch) hapje en drankje.

Bekijk hier de foto's!

print