Startschot voor proef gescheiden inzameling op straat

Thuis proberen we ons best te doen om afval zoveel mogelijk gescheiden te verzamelen, maar op straat gooien we alles nog steeds in dezelfde afvalbak. Dat zou eigenlijk moeten veranderen. Daarom doen gemeente  Huizen en Weesp mee aan een proef om afval gescheiden in te zamelen via speciale prullenbakken op straat.

Op dinsdag 24 juli heeft portefeuillehouder milieu van Huizen, Petra van Hartskamp, in winkelcentrum de Oostermeent de eerste nieuwe afvalbak onthuld. Jean van der Hoeven, milieugedelegeerde deed dit 's middags in het centrum van Weesp.

Er zijn kleurige nieuwe prullenbakken ontworpen met een aparte opening voor de drie afvalsoorten: plastic, papier en restafval. De gemeente investeert tijd, de GAD is erbij betrokken als coördinator zwerfafval in de regio. Huizen en Weesp  zijn de eerste gemeenten in Nederland die op straat zulke prullenbakken plaatsen, een primeur!  Het primaire doel is om het zwerfvuil terug te brengen. Daarnaast hopen we  met deze bakken het scheidingsgedrag van mensen te bevorderen.print